Wat is orthomoleculaire therapie?
Voeding speelt een belangrijke rol bij de lichamelijke en geestelijke gezondheid en preventie van chronische ziekten. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat verkeerde voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van tal van ziekten, waaronder hart -en vaat ziekten, diabetes en kanker.
In de orthomoleculaire geneeskunde is gezonde voeding de basis van de behandeling. Voedingssupplementen kunnen daarbij onderdeel uitmaken. Naast het inzetten van gezonde voeding(stoffen) wordt ook gekeken naar leefstijl. Onder andere beweging, slaap en ontspanning komen aan bod.
​
Orthomoleculaire therapie kan op verschillende manieren worden ingezet;
-
Curatief: de achterliggende oorzaak behandelen van (chronische) klachten/ziekten.
-
Preventief: optimaal gezond worden en blijven.
​
Werkwijze
Vooraf aan het eerste consult wordt een uitgebreide vragenlijst toegestuurd. De vragenlijst is het uitgangspunt voor het eerste gesprek.
Tijdens het eerste consult van 1,5 uur wordt gekeken naar de oorzaak van de gezondheidsklachten en het behandelplan besproken. Desgewenst en/of indien noodzakelijk kan aanvullend laboratoriumonderzoek ingezet worden.
Het vervolgconsult wordt meestal tussen de 4-8 weken na het eerste consult gepland. Hier wordt dan de voortgang en eventuele laboratoriumonderzoeken besproken. Een vervolgconsult is meestal 30-45 minuten.
Sport
Een goed en gezond voedingspatroon kan grote invloed hebben op je gezondheid en sportprestaties. De juiste voeding betekent meer energie en een sneller herstel. Het verkleint de kans op blessures en ziek worden. Verschillende sporten vragen om specifieke behoeften en dus een andere aanpak qua voeding en eventuele suppletie. Ook je doel bepaalt wat de juiste voeding moet zijn. Wil je spiergroei, spierherstel, afvallen of juist aankomen? Je algehele conditie verbeteren? Af van gezondheidsklachten die al spelen of juist preventieve ondersteuning? Of de puntjes op de i?
HAAL HET MAXIMALE UIT JEZELF!
​
​
​
​
Naast de orthomoleculaire voedingsadviezen is het ook mogelijk een afspraak te maken voor sportmassage!
Zijn jouw hormonen in balans?
Een gezonde hormoonbalans is de basis voor een gezond lichaam. Hormonen hebben invloed op hoe we eruit zien, hoe gezond we zijn en hoe we ons voelen. Wanneer hormonen uit balans raken kan dit allerlei klachten veroorzaken.
Heb je last van vage klachten? Weinig energie? Aankomen? Niet goed in je vel zitten? Huidklachten? Hoofdpijn? Stemmingswisselingen? Menstruatieproblemen? Het zouden zomaar je hormonen kunnen zijn!
Nieuwsgierig hoe het is met jouw hormonen? Maak een afspraak voor een hormonale analyse!
​